Кюфтета от царевично брашно

Вкусни кюфтенца с хрупкава коричка и мек пълнеж


Начин на приготвянe
Във врящото мляко се изсипва постепенно царевичното брашно при непрекъснато бъркане. Получената каша се вари, докато се сгъсти. Сваля се от огъня и се оставя да изстине. Прибавяме натрошеното сирене, 2 разбити яйца, черен пипер, сол на вкус. Сместа се обърква добре. Правят се кюфтета, овалват се в галета, след това в разбито яйце и се изпържват в сгорещената мазнина. Поднасят се топли с гарнитура по избор.
Още по темата

Филето се смила или се накълцва на ситно. Слагат се накиснатия в сметаната хляб, 1 жълтък, разбит със сол, черен пипер, щипка индийско орехче, ситно нарязан магданоз,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп