Панирани кюфтета от риба

Апетитни и хрупкави рибени кюфтенца


Приготвяне
90 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Филето се смила или се накълцва на ситно. Слагат се накиснатия в сметаната хляб, 1 жълтък, разбит със сол, черен пипер, щипка индийско орехче, ситно нарязан магданоз, 1/2 с.л. брашно и толкова галета. Каймата се омесва добре. Оформят се 8 тънки питки. Върху 4 питки се поставя по едно филе от аншоа. Покриват се с другите 4 питки, като краищата се прищипват добре. Кюфтетата се овалват в брашно, в разбитото яйце и отделения белтък и накрая в галета. Пържат се в сгорещена мазнина до тъмнозлатист цвят. Може да се поднесат с варени картофи и чеснов сос.
Още по темата

Задушете рибата в малко вода и пасирайте. Сварете картофите в подсолена вода и пасирайте. Загрейте малко олио, запържете лука и чесъна до омекване, прибавете кърито,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп