Кюфтета от картофи с кашкавал
Лесни и хрупкави картофени кюфтенца
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се варят почти на пара. Прекарват се през преса. Прибавят се настърганият кашкавал, 1 с.л. брашно, 1 яйце, настърганият лук, сол, магданоз и черен пипер. Замесва се тесто, от което се правят кюфтета, овалват се в брашно, разбитото яйце и се пържат в горещо олио.
Още по темата
Мозъкът се сварява в подсолена вода, маха му се ципата и се стрива с вилица на пюре. Картофите се сваряват, обелват се и още топли се пасират на пюре. Прибавят се към...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп