Кюфтета от ориз и извара

Класическо и елегантно предястие за вашите гости


Приготвяне
120 мин
Порции

3

Начин на приготвянe
Оризът се накисва за едно денонощие във вода. На следващият ден се отцежда. Слага се в метална касерола. Наливат се 2- 3 ч.ч. вода. Вари се под капак, 90 минути. Оризът трябва да се развари добре. След готовност се излива остатъчната вода от варенето. Добавя се изварата, яйцето, 1 ч.л. сол, индийско орехче и магданоз. Оризовата кайма се омесва. Оставя се да се овкуси за 20 минути. От нея се оформят кюфтета. Овалват се в брашно. Пържат се до златисто в силно загрята мазнина. Оризовите кюфтета се редят в плато.
Още по темата

Изчистените и обезкостени херинги се смилат заедно с лука и чесъна. Омесват се с накиснатия и отцеден хляб, пастата от сардели, яйцето, ситно нарязаните каперси, сол и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп