Кюфтенца с доматен сос
Бързо и много вкусно предложение за вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Накисваме в прясното мляко, нарязаните на филийки бял хляб. След малко го намачкваме, прибавяме каймата, ситно нарязания лук или перата, сол. Разбъркваме и правим топчета. Овалваме в брашно и изпържваме в сгорещено олио. Прехвърляме ги в тенджера, прибавяме доматеното пюре, размито в бульон, чесъна, счукан със сол и задушаваме на тих огън около 10 – 15 минути. Подправяме. Прибавяме лъжичка кетчуп и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Още по темата
Свинското се смила в чопър. Зеленчуците почистват и измиват. Лукът, картофът и морковът се рендосват. Смесват се с каймата. Поръсва се сол и ситно нарязан магданоз....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп