Вкусен вариант на пържени кюфтенца с доматен сос
Свинското се смила в чопър. Зеленчуците почистват и измиват. Лукът, картофът и морковът се рендосват. Смесват се с каймата. Поръсва се сол и ситно нарязан магданоз. Добавя се галета и яйце. Каймата се омесва. Оформят се кюфтета с големина на орех. Овалват се в брашно. Пържат се до златисто в силно загрята мазнина. Kюфтенцата се редят в четири разлати чинии.
Картофите се белят и измиват. Режат се на две или три. Варят се до омекване в подсолена вода, Готовите зеленчуци се изваждат в купа. Във врящата вода се добавят розичките броколи, колкото да се попарят. Изважда се с решетеста лъжица. Сварените зеленчуци се пасират. Към пюрето се добавя краве масло. Обърква се и се оставя настрани. Кюфтенцата се аранжират с топки зеленчуково пюре. Доматите се рендосват. Доматеният сок се прелива в дълбок тиган. Добавят се сол, захар, червен пипер и олио. Сосът се вари около двадесетина минути. С него се поливат порциите.