Оризова супа с кюфтенца
Интересна, бърза и безумно вкусна рецепта
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарязаният лук се запържва в маслото, прибавя се оризът, заливат се с бульона и се варят. Месото се смила и се смесва с 1 яйце, 2-3 с.л. изцеден от супата ориз, черен пипер, сол и 1-2 с.л. нарязани подправки. От сместа се оформят 8 кюфтенца, пускат се във врящата оризова супа и се варят на тих огън. Готовата супа се застройва с разбитите в млякото 2 яйца и се поднася с много магданоз и копър.
Още по темата
В 1/2 л студена вода се слагат ситно нарязаните лук, морков, счуканият чесън, 1 ч.л. сол и 1 к.л. захар. Варят се 10-15 минути и се добавят нарязана на кубчета ябълка,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп