Кьопоолу с орехи

Кьопоолу с орехи Лакомник
Кьопоолу с орехи
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3-4 броя патладжани

7-8 зелени чушки

2 домата

1 кафена чашка орехови ядки

1/2 чаена чаша олио

3-4 скилидки чесън

8-10 маслини

оцет и сол на вкус

Начин на приготвянe

Патладжаните се изпичат, обелват се, нарязват се на дребни парчета и се счукват на пюре. Чушките също се изпичат, обелват се и се почистват от дръжките и семето. Нарязват се на дребно и се счукват в хаванче. Ореховите ядки могат да се смелят на машинка или да се счукат. Чесънът се прави на кашица. Така приготвените продукти се смесват заедно в общ съд. Прибавя се на струйка олиото, оцет и сол на вкус. Разбърква се добре, изсипва се в широка чиния и се украсява с маслините и кръгчета от червените домати.

Още по темата
Още по темата
Кьопоолу с варени яйца
Патладжаните се изпичат на силен огън, обелват се и се счукват на пюре. Прибавят се счуканият на кашица чесън, олиото, сол на вкус, твърдо сварените, изстудени и ситно...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц