Кьопоолу с орехи
Приготвяне
40 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Патладжаните се изпичат, обелват се, нарязват се на дребни парчета и се счукват на пюре. Чушките също се изпичат, обелват се и се почистват от дръжките и семето. Нарязват се на дребно и се счукват в хаванче. Ореховите ядки могат да се смелят на машинка или да се счукат. Чесънът се прави на кашица. Така приготвените продукти се смесват заедно в общ съд. Прибавя се на струйка олиото, оцет и сол на вкус. Разбърква се добре, изсипва се в широка чиния и се украсява с маслините и кръгчета от червените домати.
Още по темата
Патладжаните се изпичат на силен огън, обелват се и се счукват на пюре. Прибавят се счуканият на кашица чесън, олиото, сол на вкус, твърдо сварените, изстудени и ситно...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп