Крем шоколад

Неустоимо предложение за лесен домашен десерт


Начин на приготвянe
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват леко със захарта, брашното, настъргания шоколад, ванилията и млякото. Вари се на умерен огън и сместа се разбива непрекъснато с тел, докато започне да се сгъстява. Сваля се от огъня и бъркането продължава до охлаждане. Към охладената смес се прибавят разбитите на сняг белтъци. Разбъркват се леко, след което готовият крем се изсипва в подходящи стъклени чаши. Оставя се за 1-2 часа в хладилник.
Още по темата

Овесените ядки се поръсват с малко захар, разбъркват се с разтопеното масло и се запичат във фурна до светло златист цвят. Отделно се приготвя млечен крем от прясното...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп