Майсторски и изискан десерт за вашата празнична трапеза
Най-напред се приготвя млечният крем. Млякото и захарта се варят до кипване. Оставя се да се охлади. Жълтъците се разбиват и към тях се прибавя постепенно брашното. Бърка се до получаването на еднородна смес. Към нея се прибавя на тънка струйка охладеното прясно мляко. Сместа се бърка непрекъснато с телена бъркалка и се вари, докато се сгъсти. След като се свали от огъня и се поохлади, се прибавя настърганата лимонова кора или ванилията. От време на време се разбърква, за да не хване коричка.
Белтъчният крем се приготвя по следния начин: белтъците се разбиват на сняг. Захарта се карамелизира и се изсипва на тънка струйка в разбитите белтъци, като се бърка непрекъснато, докато се получи бежова смес.
Десертът се оформя в индивидуални стъклени чаши. Най-отдолу се слага 1 чаена лъжичка сладко, върху него се разстила малко белтъчен крем. Поръсва се със счукани ядки. Прибавя се млечен крем и така до напълване на чашата. Най-отгоре завършва с белтъчен крем, който се поръсва с настърган шоколад, слага се малко сладко от ягоди, набучва се с бишкота и се поднася.