Крем с яйца и кисело мляко

Бърза и икономична идея за празничен десерт


Начин на приготвянe
Отделят се белтъци от жълтъци. Жълтъците се разбиват на крем, заедно със 100 г пудра захар и 30 г масло. Отделно се налива вода в голяма метална касерола. Слага се на котлона. В нея се потапя купата със жълтъчения крем. Бърка се непрекъснато до сгъстяване, след което се оттегля. Цеденото кисело мляко се разбива със 100 г пудра захар. Смесват се двата крема до получаване на еднородна кремообразна смес, която се разпределя в десертни купички. Оставят се в хладилника да се охладят. При поднасяне се декорират по желание.
Още по темата

Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват леко със захарта, брашното, настъргания шоколад, ванилията и млякото. Вари се на умерен огън и сместа се разбива...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп