Желирано кисело мляко с шоколад
Лесно и икономично предложение за десерт
Приготвяне
20 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Киселото мляко, захарта и лимоновият сок се разбиват добре и се затоплят леко на котлона. Отделно се разтваря желатинът в 1/2 ч.ч. вода и след това се разтваря на водна баня, след което се изсипва в млечната смес при непрекъснато бъркане. Разбърква се добре и се изсипва в малки купички, предварително намокрени. Оставят се в хладилник да се желира. Преди поднасяне се залива с шоколадовия сос и парченца плод. Кремът се приготвя, като захарта се разбърква добре с какаото и брашното и при непрекъснато бъркане се прибавя към прясното мляко и се слага на котлона да кипне. Сваля се от огъня и се охлажда.
Още по темата
Смесете киселото мляко и захарта докато се получи гладък крем. Желатинът се накисва във водата и се разбива с вилица докато се разтвори, след което се прибавят и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп