Крем пита

Домашна вкусотия за цялото семейство и гостите


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Брашното се размива със студеното мляко, жълтъците, захарта и ванилията и се вари, докато се сгъсти. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към изстиналия крем. Всяка кора се маже с масло и се подреждат в тава, като най-горната се намазва с разбитото яйце. С нож се очертават квадрати и корите се пекат в умерена фурна до зачервяване. Изпечените кори се оставят да изстинат и се разделят на две части. Долната част се залива с крема и върху нея се слага другата част. Питата се нарязва на квадрати и се поръсва с пудра захар. Сервира се студена.
Още по темата

Маята се размива в прясно мляко с една лъжица захар и малко брашно. Оставя се да втаса. Отделно се разбиват яйцата, захарта, част от разтопената мазнина и брашното....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп