




Маята се размива в прясно мляко с една лъжица захар и малко брашно. Оставя се да втаса. Отделно се разбиват яйцата, захарта, част от разтопената мазнина и брашното. Прибавя се втасалата мая и с останалото брашно се измесва тестото. Оставяме отново да втаса, след което се разточва на кора с дебелина около 1 см и се намазва с плънката. Плънката се приготвя по следния начин: В тенджерка слагаме водата, маслото, захарта, меда и маковото семе. След като заври, се маха от котлона и като поизстине, прибавяме кафето, какаото и канелата. Рулото го нарязваме на парчета около 1 см, но не до края. Слагаме го в тавата и започваме да усукваме парчета, като същевременно извъртаме в такова положение, че разрязаната част с плънката да остане отгоре.
Оставя се да втаса още половин час, намазваме с разбит жълтък, прясно мляко и мазнина и печем в умерена фурна. Можем да поръсим питата с ароматизирана с ванилия пудра захар.
Да ви е сладко, приятели!
