Ябълкова пита
Икономичен, но ефектен празничен десерт
Приготвяне
50 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разбиват се яйцата със захарта, след което се прибавя маслото и брашното, смесено с бакпулвера и ванилията. Изсипва се в намаслена и набрашнена тавичка и отгоре се редят, нарязаните на полумесеци ябълки. Пече се в предварително нагрята фурна на 180 градуса 30-35 минути. Десет минути преди да се опече се изважда от фурната и се маже с топлия мармалад, връща се обратно в печката за 10-15 минути.
Още по темата
В дълбок съд се слагат брашното, гриста, 1 ч.ч. захар, бакпулвер, ванилия и се разбърква добре. Ябълките се обелват и настъргват на едро ренде, прибавя се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп