Крем-карамел с козунак

Крем-карамел с козунак Лакомник
Крем-карамел с козунак
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

5 яйца

1 чаена чаша захар

800 мл. прясно мляко

5-6 лъжици захар за карамела

1 козунак

Начин на приготвянe

Захарта за карамела се слага в тавичката, която се подготвили за сладкиша и се оставя в предварително загрята фурна, за да се карамелизира. След като карамелът е готов, отгоре се подрежда козунакът на късове. Залива се със смес от разбитите яйца със захарта, млякото и ванилията. Пече се 30-40 минути във фурна, предварително загрята на 180 градуса.

Още по темата
Още по темата
Макарони на фурна с крем карамел
Сваряваме макароните и ги изцеждаме от водата. След това ги овкусяваме с меда и ванилията. В тавичка карамелизираме захарта и оставяме да изстине добре. Разбиваме...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц