Краси Ранков е майстор на вратните пържоли

Краси Ранков е майстор на вратните пържоли Лакомник
Краси Ранков е майстор на вратните пържоли
Автор:Лакомник

Актьорът Краси Ранков често събира свои приятели на вилата си в Балчик. Там им устройва истински кулинарен празник. Приятелите му го знаят като изключителен кулинар. Специалитет му е приготвянето на дивеч. Единственото, което не обича да готви, са десерти. Не си пада и по тестените храни.

Пълнени пържоли 

Необходими продукти:

2 с.л. вермут

2 с.л. зехтин

1 ч.л. сол

50 г пармезан

10 сини сливи

10 кестена

3 щипка чесън на прах

2 кг свинско месо

Начин на приготвяне:

Ще ви е необходимо цяло парче обезкостен свински врат. Направете дълбоки прорези по цялата му дължина. Посолете отвътре месото и напълнете с обелените сварени кестени, сини сливи без костилки и нарязания на ивици пармезан.

Марината:

Смесете зехтина, сухия чесън, малко сол и вермута. Разбъркайте и намажете месото. Оставете да се маринова за 1 нощ. На другия ден сложете да се пече с малко вода и покрито с метално фолио. Когато месото е полуготово, махнете фолиото, за да се запече месото и да добие приятна коричка.

 

Още по темата
Още по темата
Свински пържоли „Ню Йорк”
Увийте две ленти от бекона около външния край на всяка пържола и ги забодете с клечки за зъби. Смесете соевия сос, лимонов сок, лют червен пипер и чесън. Отделете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц