

Актьорът Краси Ранков често събира свои приятели на вилата си в Балчик. Там им устройва истински кулинарен празник. Приятелите му го знаят като изключителен кулинар. Специалитет му е приготвянето на дивеч. Единственото, което не обича да готви, са десерти. Не си пада и по тестените храни.
Пълнени пържоли
Необходими продукти:
2 с.л. вермут
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
50 г пармезан
10 сини сливи
10 кестена
3 щипка чесън на прах
2 кг свинско месо
Начин на приготвяне:
Ще ви е необходимо цяло парче обезкостен свински врат. Направете дълбоки прорези по цялата му дължина. Посолете отвътре месото и напълнете с обелените сварени кестени, сини сливи без костилки и нарязания на ивици пармезан.
Марината:
Смесете зехтина, сухия чесън, малко сол и вермута. Разбъркайте и намажете месото. Оставете да се маринова за 1 нощ. На другия ден сложете да се пече с малко вода и покрито с метално фолио. Когато месото е полуготово, махнете фолиото, за да се запече месото и да добие приятна коричка.

