Свински пържоли „Ню Йорк”

Свински пържоли „Ню Йорк” Лакомник
Свински пържоли „Ню Йорк”
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 свински пържоли

8 ленти бекон

1/2 чаша соев сос

1/2 чаша лимонов сок , пресни

1 1/2 ч.л. лют червен пипер

2 - 3 скилидки чесън, смлени

босилек на вкус

За соса:

1 манго, нарязано на ситно

2 супени лъжици лимонов сок

2 супени лъжици пресен босилек, наситнен

1/4 чаена лъжичка лют червен пипер

Начин на приготвянe

Увийте две ленти от бекона около външния край на всяка пържола и ги забодете с клечки за зъби. Смесете соевия сос, лимонов сок, лют червен пипер и чесън. Отделете половината от сместа  плитка тавичка и натопете в нея пържолите добре от двете страни. Оставете в хладилник да час, като обръщате от време навреме.

Изцедете от марината и изпечете на скара пържолите. От време навреме мажете със запазената част от марината. Сервирайте със соса от манго и босилек, който сте приготвили, смесвайки добре съставките.

Още по темата
Още по темата
Свински пържоли на грил
Начукайте пържолите от двете страни с подправките и сол. Изцедете сока от 2 лимона и залейте пържолите. Оставате ги да престоят 15-20 минути. Загрейте грила и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц