Киш с киселец и сирене

Полезна и питателна закуска по всяко време на деня


Приготвяне
2 часа
Порции

10

Начин на приготвянe
Омесете от брашното, маслото, кашкавала и жълтъците тесто. Ако е необходимо, добавете малко вода. Тестото трябва да стане гладко. Увийте го във фолио и го поставете в хладилника за около 30 минути.
Загрейте фурната до 200 градуса. Разстелете тестото върху набрашнена повърхност и го преместете във форма за печене с диаметър 26 см., като покриете и стените. Печете около 5 минути. Извадете от фурната и надупчете тестото с вилица. Печете още 5 минути.
Киселецът и останалите продукти смесете в купа и изсипете върху блата. Продължете да печете киша още 30-35 минути, на 180 градуса, до златисто. Сервирайте леко охладен.
Още по темата

Разполовете чери доматите, посолете и оставете да се изцедят. Сушените домати и босилекът нарежете на ситно. Натрошете сиренето.
Брашното смесете с бакпулвера, малко...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп