Киш с киселец и сирене

Киш с киселец и сирене Лакомник

Полезна и питателна закуска по всяко време на деня

Киш с киселец и сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г киселец

1 ч. ч. прясно мляко

3 яйца

1 ч.ч. натрошено сирене фета

2 с.л. брашно

сол и пипер на вкус

1 ч.л. индийско орехче

За тестото:

1 и 1/2 ч.ч. брашно

1/2 ч.ч. масло

1/2 ч.ч. настърган пармезан или друг кашкавал

2 жълтъка

1-2 с.л. студена вода

Начин на приготвянe

Омесете от брашното, маслото, кашкавала и жълтъците тесто. Ако е необходимо, добавете малко вода. Тестото трябва да стане гладко. Увийте го във фолио и го поставете в хладилника за около 30 минути.

Загрейте фурната до 200 градуса. Разстелете тестото върху набрашнена повърхност и го преместете във форма за печене с диаметър 26 см., като покриете и стените. Печете около 5 минути. Извадете от фурната и надупчете тестото с вилица. Печете още 5 минути.

Киселецът и останалите продукти смесете в купа и изсипете върху блата. Продължете да печете киша още 30-35 минути, на 180 градуса, до златисто. Сервирайте леко охладен.

Още по темата
Още по темата
Киш с домати и фъстъци
Разполовете чери доматите, посолете и оставете да се изцедят. Сушените домати и босилекът нарежете на ситно. Натрошете сиренето. Брашното смесете с бакпулвера, малко...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц