Кейк с шафран и стафиди
Насладете се на този деликатен десерт заедно с чаша чай
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разтворете маята в 150 мл леко загрято прясно мляко и оставете на топло за няколко минути докато втаса. Накиснете шафрана в 4 с.л. вряща вода. В отделен съд смесете остатъка от млякото, отцедения шафран, солта, захарта, разтопеното масло и стафидите. При непрекъснато бъркане добавете и втасалата мая. Постепенно добавете брашното и месете до получаването на меко, гладко тесто. Прехвърлете готовото тесто във форма за кейкове, която предварително сте намазали с масло и брашно. Оставете го на топло да втаса за около 60 минути. Сложете кейка да се пече в загрята до 180 градуса фурна за около 5-6 минути. Покрийте с фолио, намалете до 150 градуса и печете още 25 минути. Извадете още топлия кейк от формата и оставете да се охлади върху решетка.
Още по темата
Предварително загряваме фурната на 180С. Продуктите се прибавят последователно във дълбок съд и се разбиват с миксер. След като вече сме разбили добре продуктите...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп