Кашкавалени питки (стъпка по стъпка)
Меки хлебчета за хапване през целия ден
Приготвяне
45 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Стъпка 1
Разбъркайте маята, захарта и топлата вода. Оставете да престои за 5-10 мин. Загрейте на слаб огън, маслото и млякото, докато маслото се разтопи. Добавете към сместа с маята, добавете брашното, захар, сол и замесете тесто. Добавете 2 ч.ч. от настъргания кашкавал и замесете отново, така че да се разнесе равномерно.
Стъпка 2
Оформете голяма топка и оставете да втаса. Когато е готово тестото, разделете на топчета и ги сложете върху намаслена хартия за печене. Оставете да втаса за 10 минути, смесете яйцето, водата, останалия кашкавал и намажете питките. Запечете в умерено загрята фурна на 180 градуса до готовност – около 15 минути.
Още по темата
Надробената мая се разбърква с прясното мляко, щипка сол и брашно да стане на каша. Поръсва се с брашно и се оставя на топло да шупне. Брашното се пресява със солта и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп