Питки с пръжки

Питки с пръжки Лакомник
Питки с пръжки
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

500 г брашно

500 г сухи пръжки

2 жълтъка

3 с.л. изцедено кисело мляко

1 к.ч. прясно мляко

2 с.л. бяло вино

20 г мая

1 ч.л. червен пипер

½ ч.л. сол

1 щипка ким

Начин на приготвянe

Надробената мая се разбърква с прясното мляко, щипка сол и брашно да стане на каша. Поръсва се с брашно и се оставя на топло да шупне. Брашното се пресява със солта и червения пипер, прави се кладенче и в него се изсипват пръжките, киселото мляко, виното, жълтъците и маята. Замесва се тесто, което се разточва на дебела правоъгълна кора, прегъва се на три и се оставя за 30 мин в хладилник. След това се разточва кора, дебела около 2 см. С чаша се изрязват питки, слагат се в тава и се оставят да втасат. Намазват се с жълтък, поръсват се с ким и се пекат до светложълто.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц