Кафяв ориз със скариди



Приготвяне
40 минути
Порции

2

Начин на приготвянe
Загрейте олиото от авокадо и запържете нарязания лук. Като омекне добавете ориза за 2-3 минути и после чесъна. Веднага сипете чаша и половина вода. Като заври, добавете бульона и останалите съставки, без скаридите, и оставете да къкри. Когато водата изври, добавяйте допълнително, докато оризът се сготви. Кафявият ориз не омеква напълно като белия. Изключете котлона, добавете скаридите и отстранете. Сервирайте с маслини, пармезан и изцеден лимонов сок.
Още по темата

Почистете лука и го нарежете на дребно. Почистете чесъна. Измийте и почистете сепията. Запържете сепията в тенджера със зехтин. Запържете лука за 1 минута в масло,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп