Катми с кашкавал

Катми с кашкавал Лакомник

Много лесна и бърза закуска

Катми с кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. брашно
1 щипка сол
1 щипка захар
1 ч.ч. прясно мляко
1/4 мая
200 г кашкавал 
1 яйце
олио за намазване на тигана

Начин на приготвянe

Пресейте брашното. Стоплете леко млякото и размийте маята със захарта вътре. Разбийте яйцето. Настържете кашкавала. Объркайте всичко много добре в дълбока купа. Оставете да втаса настрани за 30 мин. Загрейте тигана намазан леко с олио само първия път, после да не залепват катмите. С черпак изсипете на 3 места в тигана. Печете ги от двете страни, като ги обръщате. 

Още по темата
Още по темата
Катми с гъби и кашкавал
Приготвя се редко тесто от брашното, прясното мляко, разбитото яйце и щипка сол. В намазан с малко масло тиган се изпичат катми с дебелина около 1/2 см. Чушките и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц