Катми с гъби и кашкавал

Вкусотия за лек обяд или предястие


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Приготвя се редко тесто от брашното, прясното мляко, разбитото яйце и щипка сол. В намазан с малко масло тиган се изпичат катми с дебелина около 1/2 см. Чушките и гъбите се почистват и се нарязват на ивици. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в част от маслото. Прибавят се чушките и гъбите. Разбърква се и се задушава до пълно омекване на зеленчуците. Посолява се. Кашкавалът се настъргва и се смесва със задушените зеленчуци. Готовите катми се намазват с приготвената смес, прегъват се на две, поставят се парченца масло и се запичат в умерена фурна. Преди сервиране се поръсват с малко копър.
Още по темата

Яйцата се разбиват и към тях се прибавят киселото мляко разбъркано със содата, солта и накрая брашното и водата. Тестото се прави гъсто, като кексовото. В...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп