Катми по родопски
Автентична идея за закуска от българската кухня
Приготвяне
30 мин
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Яйцата се разбиват и към тях се прибавят киселото мляко разбъркано със содата, солта и накрая брашното и водата. Тестото се прави гъсто, като кексовото. В сгорещен тефлонов тиган се слага много малко мазнина. Гребва се от тестото с черпак, но не пълен и се сипва равномерно в тигана, когато започнат да се образуват ситни дупчици отгоре, се обръщат и от другата страна. Поднасят се с мед, конфитюр, мармалад, може и сирене.
Още по темата
Яйцата се разбиват и към тях се прибавят киселото мляко разбъркано с содата, солта и накрая брашното и водата. Тестото се прави гъсто, като кексовото. В сгорещен...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп