Карфиолен пудинг

Карфиолен пудинг Лакомник
Карфиолен пудинг
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 глава карфиол

4 яйца

1 с.л. брашно

1 1/2 ч.ч. прясно мляко

1 к.ч. настърган кашкавал

1/2 връзка магданоз

1 к.ч. масло

сол

 

Начин на приготвянe

Карфиолът се накъсва на розички и се сварява в подсолена вода. Отцежда се и се смесва с 4 жълтъка, брашното, млякото, кашкавала и магданоза. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сместа. Тя се изсипва в тавичка, поръсва се с кашкавал и масло и се пече в умерена фурна.

Още по темата
Още по темата
Картофен пудинг
Сварете картофите и ги смачкайте. Прибавете разбитите яйца и захар на вкус. Не забравяйте да сложите и малко сол. Ароматизирайте с есенцията. Сложете бучка масло...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц