Карфиол с картофи и къри
Страшно апетитно и лесно за приготвяне ястие
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В малка купа се разбъркват подправките. Картофите се нарязват и се варят за около 10-15 минути. В това време лукът се нарязва, а карфиолът се разделя на розички. В дълбок тиган се сгорещява зехтин. Запържва се лукът за 1-2 минути, след което се прибавят подправките. Пържат се 1-2 минути, след което се добавя карфиолът. Сипва се гореща вода до половината на карфиола. Ястието се кипва и се задушава за около 10 минути. Добавят се картофите и се готви още десетина минути. Сипва се сметаната, след което всичко се разбърква. Към карфиола с картофи и къри се добавят зелените подправки. Ястието се разбърква и се сваля от котлона.
Още по темата
Накъсаният на розички карфиол се сварява в подсолена вода и се отцежда. Брашното се запържва в маслото, разрежда се с прясното мляко и се бърка до получаване на гладка...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп