Карфиол с лешници в кашкавален сос



Приготвяне
30 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Сварете карфиола в подсолена вода за 3-5 минути, изцедете и го наредете в намаслена вода. Разтопете малко масло в тенджера, прибавете брашно и запържете за 2 минути при постоянно бъркане, постепенно на тънка струя при постоянно бъркане добавете млякото, бъркайте докато се сгъсти и отнемете от огъня. Прибавете кашкавала и половината от пармезана, подправете и разбъркайте. Залейте карфиола. Смесете лешниците, наситнения магданоз, останалия пармезан, малко зехтин, разбъркайте и разпределете върху карфиола. Запечете за 20 минути при 200 градуса.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп