Кюфтета с тиквички и картофи
Приготвяне
35 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се сваряват, обелват и настъргват на едро ренде. Тиквичките се настръгват на ренде и се изцеждат добре от сока. В голяма купа се смесват картофите, тиквичките, нарязания на ситно зелен лук, чесън, копър и магданоз и се добавя сиренето и белтъка на яйцата. От сместа се оформят кюфтета, които се редят в добре намазана с олио тава или се използва хартия за печене. Намазват се с разбития жълтък и се посипват с настърган кашкавал. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто.
Още по темата
Настържете картофите и прибавете към тях разбитото яйце. Подправете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте. Пасирайте свинското месо, добавете сол, черен пипер и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп