




Измийте картофите и ги сварете в подсолена вода за около 15 минути. След това изцедете водата от картофите, обелете ги и ги нарежете докато са още топли. Оставете ги да изстинат за няколко минути и прибавете към тях сиренето рикота, жълтъка, пармезана и ги поръсете с брашното. Подправете със сол, черен пипер и индийското орехче. Разбъркайте сместа и от нея оформете малки кюфтенца. С помощта на вилицата натиснете картофените кюфтенца, така че да се получат ивици. Загрейте млякото и прибавете към него кашкавала . Подправете със сол и черен пипер. Измийте доматите, подсушете ги и ги разрежете на половина. Запържете леко чесъна в растителното масло. Прибавете доматите и задушете за около 3 минути. Прибавете млякото и оставете да се задушат за още 2 минути. Съхранете полученият сос на топло място.
В кипяща вода поставете картофените кюфтета за няколко минути. След това ги извадете и ги сложете в порциона чиния и полейте със соса. Украсете ястието с пресните листа босилек.

