Картофена запеканка със сирене и масло
Бърза и апетитна зеленчукова запеканка
Приготвяне
70 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Обелете картофите и ги нарежете на тънки кръгове. Подредете ги в намазнена тавичка на два реда. В нагорещен тиган разтопете маслото. Разбъркайте го с лука, солта, мащерката и черния пипер, докато лукът омекне. Полейте картофите със сместа. Покрийте с фолио и печете за около 45-50 минути на 200С. Когато картофите омекнат и се запекат, поръсете със сиренето (кашкавала) и магданоза. Оставете да се допече без фолиото за още 15 минути или докато сиренето добие загар.
Още по темата
Спаначените листа (1/2 кг) се разделят на две части. Едната част се нарязва, а другата - не. Яйцата (4 бр) се разбиват на пяна заедно със солта. Прибавят се брашното...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп