Картофен пай със зеле

Картофен пай със зеле Лакомник
Картофен пай със зеле
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 бутер тесто

1 глава червен лук

4 парчета бекон

200 г зеле

2-3 картофа

сол на вкус

черен пипер на вкус

100 г кашкавал

3 яйца

250 мл сметана

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 200 градуса. Разточете тестото в намаслена тава, набодете с вилица и запечете за 10 минути. Запържете нарязания бекон и извадете върху салфетка. Загрейте в същия тиган 1 с.л. олио, запържете лука, нарязаното зеле до омекване, добавете бекона и разбъркайте. Нарежете почистените картофи на филии и ги наредете върху тестото, отгоре сложете зелевата смес, поръсете с кашкавал. Разбийте яйцата със сметаната, подправете на вкус и залейте пая. Запечете за 40-45 минути при 180 градуса, оставете да се охлади 15 минути преди сервиране.

Още по темата
Още по темата
Картофен пай
Загрейте фурната 150 градуса. Изпечете картофите за час на хартия за печене. Оставете да се охладят. Махнете кожата и намачкайте. Разбийте заедно захарта, маслото,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц