Картофен пай със зеле
Приготвяне
90 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 200 градуса. Разточете тестото в намаслена тава, набодете с вилица и запечете за 10 минути. Запържете нарязания бекон и извадете върху салфетка. Загрейте в същия тиган 1 с.л. олио, запържете лука, нарязаното зеле до омекване, добавете бекона и разбъркайте. Нарежете почистените картофи на филии и ги наредете върху тестото, отгоре сложете зелевата смес, поръсете с кашкавал. Разбийте яйцата със сметаната, подправете на вкус и залейте пая. Запечете за 40-45 минути при 180 градуса, оставете да се охлади 15 минути преди сервиране.
Още по темата
Загрейте фурната 150 градуса. Изпечете картофите за час на хартия за печене. Оставете да се охладят. Махнете кожата и намачкайте.
Разбийте заедно захарта, маслото,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп