Картофен огретен с карфиол и чедар



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Обелете картофите и ги запечете докато омекнат в предварително загрята фурна на 200 г за около 30 минути, като сложите и малко вода в тавичката.
Сварете разделения на розички карфиол в подсолена вода докато омекне (около 10-15 мин.).
Смесете млякото с брашното и разбийте добре. Добавете маслото, настърганото сирене, солта, пипера, горчицата и индийското орехче и разбъркайте добре до получаване на еднородна смес.
Когато картофите са готови, охладете и ги нарежете на филии. Отцедете карфиола. Наредете карфиола и картофите в тавичка. Сипете отгоре соса с млякото и поръсете с настъргания чедар и галетата. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути или докато се зачерви.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп