Тайната на перфектната фигура на австралийската певица Кайли Миноуг е скрита в диетичното й меню. В хранителния режим на фината певица е включен редовен прием на сок от грейпфрут, защото този плод съдържа специален ензим, който ускорява метаболизма. Грейпфрутовото вталяване не трябва да трае повече от седмица, защото организмът бързо се изтощава и човек започва да се чувства депресиран, без да има причина за това.
Денят на Кайли започва с прясноизцеден сок от един грейпфрут и 2 рохки яйца. Разрешено е да се пие и неподсладено кафе или чай. Но първото, което организмът трябва да получи след събуждане, е грейпфрутовият сок. Преди обед певицата изяжда половинка от сочния плод и подкрепя силите си с 2 тънки резенчета бекон.
На обяд отново я чака сок от един грейпфрут, 150 г салата от пресни зеленчуци по избор и месо. За месото няма абсолютно никакво ограничение, то може да бъде консумирано в каквито количества желае отслабващият. Не е важно и какво е месото, но е за предпочитане да се избягва свинското. Кайли предпочита риба и има любима рецепта, която приготвя сама.
За вечеря австралийското миньонче отново хапва риба, но трябва да е задължително печена - около 100 грама, салата - колкото и каквато иска, но без сос, и естествено - изпива сока от един грейпфрут.
Преди лягане я чакат още 300 мл сок от вълшебния плод, който, освен че пази тялото от напълняване, прави кожата мека, а косата - лъскава.
Бяла риба с аспержи
Продукти
1,5 кг бяла риба
500 г аспержи
100 г масло
160 г брашно
500 мл прясно мляко
2 яйца
1 ч.ч. заквасена сметана
100 г сирене
30 г галета
черен пипер
сол
Приготвяне
Поставя се почистената риба в малко количество вряща подсолена вода и се вари 10 минути. Изважда се, отстранява се кожата, поставя се рибата в огнеупорен съд, наоколо се подреждат сварените (или стерилизирани) и нарязани на парченца аспержи.
Залива се със сос бешамел, приготвен от маслена запръжка, сварена с прясно мляко и сол, към която сме прибавили жълтъците, сметаната, настърганото сирене и черен пипер. Поръсва се с галета, изпържена в масло и се пече около четвърт час.
Пълнен портокал
Продукти
4 портокала
300 мл портокалов сок
2 жълтъка
1 ч.л. нишесте
120 г пудра захар
сметана
череши - захаросани или захаросана портокалова кора
Приготвяне
Отрязват се капачета от измитите портокали на разстояние 1/3 от върха, внимателно се изважда сърцевината и се пресова. Смесва се с портокаловия сок, жълтъците, захарта и нишестето и се бърка на водна баня до сгъстяване. Пълнят се портокаловите кори с получения крем и се охлаждат. Преди поднасяне се украсяват със сметана и захаросани плодове.