Брад и Анджелина се глезят с личен готвач

Брад и Анджелина се глезят с личен готвач Лакомник

Пит е пълен вегетарианец, а Джоли не може без месо

Брад и Анджелина се глезят с личен готвач
Автор:Лакомник

Брад Пит и Анджелина Джоли не могат да постигнат съгласие по почти никой въпрос. И е цяло чудо, че двамата са заедно и все още се обичат. Разбира се, нека по-дълго е така, защото двамата са най-красивата и известна двойка.

Но на масата двамата не са на едно мнение. Брад Пит е пълен вегетарианец и държи всички членове на семейството да се придържат към неговата диета. Анджи обаче не може без месо. Джоли е категорична също, че децата трябва да ядат всякакви храни, защото все още растат и имат нужда от разнообразни продукти.

Разногласията им обаче не им пречат да се хранят заедно. Все пак не си представяте Анджи край печката. Тя признава, че никога не е готвила и вместо това се доверява на личен готвач, който приготвя меню по поръчка за цялото семейство. Той без проблем приготвя безмесни ястия за Брад Пит и диетични мръвки за Анджелина. Ето с какво ги храни личният им готвач Грек Макконъли.

 

Вегетариански спагети

 

Продукти

1 пакет пълнозърнести спагети

½ ч.ч. соев сос

4 с.л. сусамово олио

2 с.л. ябълков оцет (или лимонов сок)

1 ½ ч.л. червен пипер

½ стрък праз лук

¼ ч.ч. магданоз

1 ½ ч.ч. грах

1бр. средно голяма червена чушка

½ ч.ч. сусам

маслини

Начин на приготвяне

Сложете водата да заври в голяма тенджера. Сварете спагетите, според инструкциите на гърба на опаковката. След като са омекнали, ги свалете от огъня, отцедете ги и ги изплакнете със студена вода. Смесете соевия сос, сусамовото олио, оцета (лимоновия сок), червения пипер и нарязания на по-дребно праз лук. Разбъркайте и добавете граха и нарязаните магданоз и чушка. Залейте спагетите със соса и ги поръсете със сусамовите семки, които можете да препечете преди това. Гарнирайте с маслини.

 

Телешко карпачо с маслини

 

Продукти

300 г телешко месо от плешката

1/2 лимона

100 г зелени маслини

мариновани лукчета

босилек

 мащерка

75 мл бяло вино

3 с.л. зехтин

сол, пипер

Начин на приготвяне

Махнете кората на лимоните (може да я настържете на ренде) и ги разрежете на четири. Лукчетата също трябва да разрежете на две, а босилека да стриете.

Загрявате зехтина в дълбок тиган с капак. Слагате парчетата месо и лукчетата колкото да сте стоплят, без да се зачервяват. Слагате сол и пипер и изсипвате бялото вино.

Добавяте маслините, лимоните и зелените подправки. В продължение на 15 минути готвите на умерен огън като разбърквате от време на време.

Във всяка чиния трябва да има парченца месо и част от соса. Можете да гарнирате с мащерка или босилек.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц