Пит е пълен вегетарианец, а Джоли не може без месо
Брад Пит и Анджелина Джоли не могат да постигнат съгласие по почти никой въпрос. И е цяло чудо, че двамата са заедно и все още се обичат. Разбира се, нека по-дълго е така, защото двамата са най-красивата и известна двойка.
Но на масата двамата не са на едно мнение. Брад Пит е пълен вегетарианец и държи всички членове на семейството да се придържат към неговата диета. Анджи обаче не може без месо. Джоли е категорична също, че децата трябва да ядат всякакви храни, защото все още растат и имат нужда от разнообразни продукти.
Разногласията им обаче не им пречат да се хранят заедно. Все пак не си представяте Анджи край печката. Тя признава, че никога не е готвила и вместо това се доверява на личен готвач, който приготвя меню по поръчка за цялото семейство. Той без проблем приготвя безмесни ястия за Брад Пит и диетични мръвки за Анджелина. Ето с какво ги храни личният им готвач Грек Макконъли.
Вегетариански спагети
Продукти
1 пакет пълнозърнести спагети
½ ч.ч. соев сос
4 с.л. сусамово олио
2 с.л. ябълков оцет (или лимонов сок)
1 ½ ч.л. червен пипер
½ стрък праз лук
¼ ч.ч. магданоз
1 ½ ч.ч. грах
1бр. средно голяма червена чушка
½ ч.ч. сусам
маслини
Начин на приготвяне
Сложете водата да заври в голяма тенджера. Сварете спагетите, според инструкциите на гърба на опаковката. След като са омекнали, ги свалете от огъня, отцедете ги и ги изплакнете със студена вода. Смесете соевия сос, сусамовото олио, оцета (лимоновия сок), червения пипер и нарязания на по-дребно праз лук. Разбъркайте и добавете граха и нарязаните магданоз и чушка. Залейте спагетите със соса и ги поръсете със сусамовите семки, които можете да препечете преди това. Гарнирайте с маслини.
Телешко карпачо с маслини
Продукти
300 г телешко месо от плешката
1/2 лимона
100 г зелени маслини
мариновани лукчета
босилек
мащерка
75 мл бяло вино
3 с.л. зехтин
сол, пипер
Начин на приготвяне
Махнете кората на лимоните (може да я настържете на ренде) и ги разрежете на четири. Лукчетата също трябва да разрежете на две, а босилека да стриете.
Загрявате зехтина в дълбок тиган с капак. Слагате парчетата месо и лукчетата колкото да сте стоплят, без да се зачервяват. Слагате сол и пипер и изсипвате бялото вино.
Добавяте маслините, лимоните и зелените подправки. В продължение на 15 минути готвите на умерен огън като разбърквате от време на време.
Във всяка чиния трябва да има парченца месо и част от соса. Можете да гарнирате с мащерка или босилек.