Лична готвачка храни семейството на звездата
Въпреки че е голям чревоугодник, звездата на поп музиката Бионсе Ноулс изобщо не умее да готви. Певицата признава, че дори не може да стопанисва кухнята си и не знае как работят уредите в нея.
„Аз съм истинско бедствие в тази част от къщата и за това по-често дори не припарвам до там. Най-много да отида да съобщя какво да бъде менюто на готвачката”, казва звездата. Тя наела кулинарка, която да обслужва дома й след няколко неуспешни опита да сготви.
„Бях царица на рум сървиса, но когато се омъжих, реших да сготвя нещо. Не се получи и повече няма да пробвам”, казва певицата. Певицата е съпруга на рапъра Джей Зи и двамата се радват на щастливо съжителство и дъщеричка Блу Айви. Бионсе се радва, че и той като нея обича да си похапва и избягва диетите. Ето какво е менюто, с което често се глези най-богатото семейство в шоубизнеса, приготвено от личната им готвачка.
Пълнени печурки с моцарела
Продукти
1/2 кг печурки
250 г сирене моцарела
1 яйце
4-5 скилидки чесън
1 морков
магданоз
черен пипер и сол на вкус
Приготвяне
Отстранете пънчетата на почистените гъби и след това ги издълбайте отвътре. Пресовайте чесъна, настържете на ситно моркова и нарежете на ситно магданоза.
След това ги смесете със сиренето, яйцето и подправките и бъркайте до получаване на еднородна смес. Напълнете със сместа всяка гъбка. Подредете ги в намазнена тавичка и печете на 180 градуса до получаване на лек загар.
Риба в джинджифилов сос
Продукти
500 г бяла риба
1 глава лук
1 червена чушка
1 стрък джинджифил
олио
2 супени лъжици соев сос
черен пипер
50 мл вино
150 мл зеленчуков бульон
Приготвяне
Измийте рибата много добре. От двете страни направете по 3 надлъжни разреза. В тенджера загрейте олио и изпържете рибата до златисто, като много внимателно я обръщате, за да не се раздроби. Извадете готовата риба. В мазнината сложете да се изпържат нарязаните на пръчици лук, чушка и джинджифил. Залейте с виното, соевия сос и бульона. Подправете със сол и черен пипер. Върнете рибата в соса и оставете да се вари около 5 минути, докато сосът се сгъсти.