Йогурт със сушени боровинки

Изкусителен и лесен летен десерт за делник и празник


Приготвяне
25 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
За получаването на килограм изцедено кисело мляко са необходими 3- 4 кофички купешко. Броят им зависи от процента масленост. Изцеждат се през голямо парче тензух. Боровинките се накисват за десет минути във вода. Целта е да се отделят химичните вещества, използвани при тяхната обработка. След това плодовете се отцеждат и измиват на течаща вода. Подсушават се в кухненска хартия. Цеденото мляко се прехвърля в касерола. Разбива се с пудра захар. Добавя се ванилия и половин супена лъжица ром. В купички на столче се редят по дъното боровинки. Отгоре им се сипва от ароматното, сладко, кисело мляко. Десертите се слагат в хладилник. Посипват се с кокосови стърготини.
Още по темата

Киселото мляко се изсипва в подходяща марля или тензух. Завързва се на по-високо място и се оставя да се отцеди около 7-8 часа. Разделят се белтъците и жълтъците на...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп