
Невероятно вкусен и много лесен десерт




Киселото мляко се изсипва в подходяща марля или тензух. Завързва се на по-високо място и се оставя да се отцеди около 7-8 часа. Разделят се белтъците и жълтъците на яйцата и се разбиват поотделно. Белтъците се разбиват на сняг със 7 супени лъжици захар и ванилията. Жълтъците се разбиват с останалото количество захар и се ароматизират с второто пакетче ванилия. Изцеденото мляко се разделя на две еднакви по тегло части. Едната от тях се прибавя към жълтъците, а другата към белтъците. Разбъркват се много добре поотделно. По този начин се получават два различни по цвят крема - бял и жълт. В подходящ съд се отделя 1/3 част от белия и 1/3 част от жълтия крем. Прибавя се какаото и с миксер или телена бъркалка се разбива, докато се получи еднороден крем с кафяв цвят. След това с лъжица в стъклени чаши се оформят пластове от жълтия, кафявия и белия крем. Сипва се такова количество, че да се откроят добре трите вида. Най-горният пласт се залива с 1 чаена лъжичка ром или ликьор. Слага се малко сладко и се набожда с бишкота.

