Испански чурос

Любима закуска, а и вечерно лакомство, не само в родната им Испания


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Водата за тестото се кипва заедно със солта и маслото. Брашното се изсипва наведнъж във водата и се разбърква на слаб огън с дървена лъжица, докато тестото стане на топка. Отстранява се от огъня и се оставя настрани да се поохлади. В горещото тесто се добавят едно по едно яйцата, като се бърка непрекъснато с дървената лъжица. Тестото се слага на порции в по-тънък шприц с къдрав накрайник. Олиото се загрява и се шприцоват ивици с дължина 10-15 см. Изпържват се до златисто. Горещите чурос се сервират поръсени със захар, канела, пудра захар или потопени в течен шоколад.
Още по темата

От брашното, размитата в млякото мая, захарта, солта, маслото и яйцето се замесва меко козуначено тесто, което се оставя да втаса 1,5 часа. Тестото се разточва на кора...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп