Испански чурос

Испански чурос Лакомник

Любима закуска, а и вечерно лакомство, не само в родната им Испания

Испански чурос
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. вода

100 г масло

1/2 ч.л. сол

1 ч.ч. брашно

3 чйца яйца

олио за пържене

за поръсване захар, канела, пудра захар (или течен шоколад за потапяне)

Начин на приготвянe

Водата за тестото се кипва заедно със солта и маслото. Брашното се изсипва наведнъж във водата и се разбърква на слаб огън с дървена лъжица, докато тестото стане на топка. Отстранява се от огъня и се оставя настрани да се поохлади. В горещото тесто се добавят едно по едно яйцата, като се бърка непрекъснато с дървената лъжица. Тестото се слага на порции  в по-тънък шприц с къдрав накрайник. Олиото се загрява и се шприцоват ивици с дължина 10-15 см. Изпържват се до златисто. Горещите чурос се сервират поръсени със захар, канела, пудра захар или потопени в течен шоколад.

Още по темата
Още по темата
Медени бухти с мармалад
От брашното, размитата в млякото мая, захарта, солта, маслото и яйцето се замесва меко козуначено тесто, което се оставя да втаса 1,5 часа. Тестото се разточва на кора...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц