Кифлички с мармалад
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Брашното се пресява и в средата се прави кладенче, в което се слага натрошената мая.
Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се мазнината и хладкото мляко. Сместа се разбърква добре и от нея се сипва по малко върху натрошената мая. Замесва се меко тесто, покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса.
От втасалото тесто се късат топки, колкото юмрук, разточват се на кора с големина на чиния за торта и се разрязват на 4 триъгълника. В основата на триъгълника се слага от плънката и се завиват кифлички.
Подреждат се в намаслена тава и се оставят да втасат.
Намазват се с разбито яйце и се пекат в умерена фурна.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп