Медени бухти с мармалад

Невероятна домашна вкусотия за закуска или десерт


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
От брашното, размитата в млякото мая, захарта, солта, маслото и яйцето се замесва меко козуначено тесто, което се оставя да втаса 1,5 часа. Тестото се разточва на кора и се нарязва на квадратчета. В средата на всяко квадратче се слага по 1 ч.л. мармалад или счукани орехи. Плънката се завива в тестото като в торбичка, обръща се и се подреждат в намазана с масло тавичка. Пекат се в умерена фурна, докато се зачервят. Поднасят се полети с мед.
Още по темата

Маята се размива с 1-2 с.л. топло мляко, прибавят се щипка сол и захар, 3 с.л. Брашно, разбърква се и се оставя на топло да втаса. Брашното се пресява, прави се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп