Испански крем Каталана
Ароматен кремообразен десерт за делник и празник
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сварете млякото с настъргната лимонова кора и канелата. Прецедете свареното мляко. В отделна купа разбйите жълтъците, захарта и царевичното нишесте до бяло и пухкаво. Поставете яйчната смес на огъня и бавно добавете млякото, като се разбърквате непрекъснато. Оставете крема да се вари на слаб огън докато се сгъсти. В началото ще бъде доста пенлива сместа, но пяната ще изчезне, след като започне да кипи (в този момент крема каталана ще бъде готова). Разпределете крема в десертни купички или чаши и оставете да се охладят. Точно преди да сервирате разтопете предварително 4-5 с.л. захар в тенджерка на висока температура и след това залейте с карамела крема.
Още по темата
Смесете киселото мляко с фъстъченото масло. Бъркайте енергично, докато се получи пухкав крем. Добавете ванилията и отново разбъркайте добре. Може да ползвате и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп