Ябълков крем

Лесен крем подходящ и за най-малките


Начин на приготвянe
Измиваме, белим и почистваме ябълките. Печем ги в предварително загрята на 200С фурна до пълно омекване. След това ги пасираме и добавяме половината захар. Разбиваме белтъците с останалата захар на твърд сняг и внимателно ги добавяме към плодовото пюре, като разбъркваме леко. Готовия крем изсипваме в стъклени чаши и поръсваме със счуканите орехи.
Поднасяме го охладен.
Още по темата

Млякото се оставя да кипне, заедно със захарта, като се бърка периодично. Жълтъците се разбиват и се прибавят на тънка струйка към млякото при непрекъснато бъркане....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп