Зрази по Донски

Зрази по Донски Лакомник
Зрази по Донски
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

филе от мерлуза, амур, може и есетра 1кг

200 мл олио

60 г брашно

4 яйца, твърдо сварени

2 глави кромид лук

3 белтъка

магданоз

галета

сол

черен пипер

50 г прясно краве масло

Начин на приготвянe

Оформените рибни филета се отъняват чрез леко начукване с чукче, потопено в студена вода, и се поръсват със сол и черен пипер. Върху тях се слага плънката, приготвена от дребно нарязания и задушен лук, дребно нарязаните яйца (твърдо сварени) и магданоз, заедно с галетата, солта и черния пипер. Филетата с плънката се увиват на рула, панират се в брашното и леко разбитите белтъци и се пържат в загрятото олио. Поднасят се горещи с подходяща гарнитура.

Още по темата
Още по темата
Мерлуза с чушки и градински чай
Залейте градинския чай със 100 мл топла вода. Загрейте грила до 180 градуса. Изпечете чушките в грила докато кожата им почернее, охладете ги в найлонов плик и ги...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц