Зимна бобена супа с бекон

Невероятно вкусен вариант на традиционната рецепта


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Бобът се слага в тенджера. Наливат вода. Съдът се похлупва. Поставя се на включен котлон. Фасулът се вари 30- 40 минути. Изхвърля се водата. Налива се наново вода. Тенджерата се поставя на котлона. Зеленчуците се почистват, измиват и нарязват. Продуктите се слагат при боба. Поръсва се сол. Съдът се похлупва. След около 30 минути варене, се отхлупва за да се добави доматен сок и бекон, нарязан на кубчета. Похлупва се и се вари на кротък огън половин час. Накрая се изключва и поръсва сух джоджен. Супата се поднася топла.
Още по темата

Бобът се накисва от вечерта в студена вода. На сутринта се изплаква, залива се и се сварява до готовност. Посолява се на вкус. Замесва се хлебно тесто и се оставя на...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп