Запечени зеленчуци с орехи



Начин на приготвянe
Нарежете магданозения корен на едро, а картофите на кръгчета. Измийте карфиола и леко го нарежете. Сварете картофите и корена от магданоз за 5 минути в подсолена вода. През това време сварете отделно карфиола и броколите за 3 минути.
Загрейте фурната до 180 градуса. Смесете зеленчуците и лешниците във форма за печене. Разбъркайте млякото и яйцата, 100 г от настъргания кашкавал, зелените подправки и хряна. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Излейте сместа върху приготвените зеленчуци, а отгоре поръсете с останалото количество кашкавал. Запечете ястието за 50 минути във фурната.
Още по темата

Просото се накисва за няколко часа за по-лесно увиране. Сменя се водата и се вари в съотношение 3:1, за да се поеме напълно. До момента на сервиране, просото се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп