Запечени зеленчуци с просо



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Просото се накисва за няколко часа за по-лесно увиране. Сменя се водата и се вари в съотношение 3:1, за да се поеме напълно. До момента на сервиране, просото се съхранява в съда, в който е варено, за да е топло и да не изсъхва.
Зеленучците се почистват и се нарязват на едри парчета, като само картофът е нарязан по-дребно. В тази комбинация (картофи, моркови, лук, гъби, чушка), той е единственият, който не може да се яде суров и за да намалим времето за печене, трябва да го наситним.
Нареждат се в тавичка и се объркват с виното, зехтинът и подправките. Пече се около 15 минути на горна решетка на 150 градуса, след което се премества по средата на фурната за още 10 минути.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп