Запечени зеленчуци с просо

Запечени зеленчуци с просо Лакомник
Запечени зеленчуци с просо
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г просо

4 глави стар лук

3-4 моркова

2 големи картофа

1 червена чушка

6-7 печурки

100 мл червено вино

60 мл зехтин

черен пипер на зърна

дафинов лист

мащерка на вкус

сол на вкус

Начин на приготвянe

Просото се накисва за няколко часа за по-лесно увиране. Сменя се водата и се вари в съотношение 3:1, за да се поеме напълно. До момента на сервиране, просото се съхранява в съда, в който е варено, за да е топло и да не изсъхва.

Зеленучците се почистват и се нарязват на едри парчета, като само картофът е нарязан по-дребно. В тази комбинация (картофи, моркови, лук, гъби, чушка), той е единственият, който не може да се яде суров и за да намалим времето за печене, трябва да го наситним.

Нареждат се в тавичка и се объркват с виното, зехтинът и подправките. Пече се около 15 минути на горна решетка на 150 градуса, след което се премества по средата на фурната за още 10 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц