Запечена риба със сос от домати и чушки
Апетитна и бърза вечеря за цялото семейство и гостите
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лукът и чесънът се почистват и се нарязват на дребно. Доматите се бланшират и се почиства от кожицата и семената. Чушката се почиства от семената. Доматът и чушката се нарязват на кубчета. В тиган се сгорещява зехтинът. Добавят се лукът и чесънът. Запържват се до омекване и се добавя чушката. Готви се 5 минути и се прибавят доматите. Сипват се малко вода или зеленчуков бульон и лимоновият сок. Подправя се със сол, черен пипер и куркума. Всичко се задушава под капак 10 минути. В това време фурната се загрява на 180 градуса. Филетата риба се нареждат в огнеупорна тава. Отгоре се разпределя сосът с чушки и домати. Рибата се пече 20 минути. Запечената риба със сос от домати и чушки се поднася топла или студена с гарнитура по желание.
Още по темата
Филетата се овкусяват със сол и черен пипер. Подреждат се в тава и се покриват с нарязан на филийки чесън, галета, магданоз и настърганите домати. В тавата се добавя и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп