Запечен карфиол с кайма и пармезан

Лесна и бърза рецепта, от която ще си оближете пръстите


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Карфиолът се сварява в подсолена вода. Хлябът се накисва, а кромидът се обелва и нарязва на кубчета.
Хлябът се отцежда, намачква и се смесва с мляното месо, кромида, яйцето, зелените подправки, солта и пипера. Карфиолът се разделя на съцветия, които се подреждат в намаслена тавичка. Между тях се сипва сместа с каймата. Сосът се приготвя като се смесват пармезанът, настърганият чесън и сметаната. С него се полива карфиола. Пече се в предварително загрята на 180С фурна.
Още по темата

В малка купа се разбъркват подправките. Картофите се нарязват и се варят за около 10-15 минути. В това време лукът се нарязва, а карфиолът се разделя на...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп